Із закритої на карантин американської мережі книгарень звільнено майже 80% персоналу

Велика мережа книгарень США Half Price Books, яка вже два тижні закрита через карантин, звільнила понад 2000 працівників. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на Publishers Weekly.

Компанія звільнила 2146 людей, що становить 78% від загальної кількості працівників мережі (всього їх 2 752). Half Price Books має 126 магазинів у 17-ти штатах. Керівництво мережі повідомляє, що звільнені збережуть пільги та медичне страхування, а також матимуть можливість подати заявку на статус безробітного.

«Це дуже важкий день в історії Half Price Books. Але ми знаємо, що повернемося. Ми просто не знаємо, коли саме», – сказала Кеті Дойл Томас, головна керівниця зі стратегічного розвитку компанії.

Компанія вирішила розпродати запаси з магазинів через інтернет, а також додала до асортименту лімітовані наклади книжок від свого партнера Texas Bookman. «Раніше ми б доставляли ці книги по всьому світу, але оскільки замовлень з-за кордону немає, ми продаємо їх тут», – сказав Томас.

Також  вона додала, що замовлення в інтернеті за останні кілька тижнів були найсильнішими, які компанія коли-небудь бачила. Half Price Books очікують, що продажі будуть і далі зростати, особливо, коли після того, як губернатори по всій країні продовжать карантинні заходи.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Томас визнає, що хоча продажі в інтернеті хороші, вони все одно не дотягують до продажів, які мережа мала в рітейлі. Зараз компанія планує свої наступні кроки лише на тиждень вперед й проводить перемовини з різними орендодавцями щодо  пом’якшення фінансових втрат, а також збереження більшості вже наявних магазинів.

«Підтримка, яку ми отримали від клієнтів, радує, і це підтверджує, що ми цінні та необхідні нашій громаді. Ми з нетерпінням чекаємо дня, коли зможемо знову відкритися», – сказала Томас.

Як відомо, у світі продовжується пандемія коронавірусу, яка супроводжується радикальними заходами у багатьох країнах світу. Це вже негативно позначилося на усіх сферах економіки, у тому числі й на видавничій справі.

Раніше ми повідомляли, що Європейська та Міжнародна федерація книгопродавців, що представляє асоціації книготорговців Європи й всього світу, звернулася до урядів усіх країн із закликом пам’ятати про важливість книжок у нашому суспільстві й закликала надавати підтримку й фінансову допомогу книготорговельній галузі.

Водночас в Україні уряд планує забрати в Інституту книги 67% коштів, виділених на кілька десятків уже запланованих заходів та проєктів.