Ювілей Лесі Українки відзначили українці Республіки Комі

Українці Росії віддають шану всесвітньо відомій поетці Лесі Українці, Українці Республіки Комі відзначили ювілей геніальної Українки. Про це повідомляє ukrpohliad.org з посиланням на Любов Воробей (прес-служба Об’єднання українців Росії).

У Сиктивкарі пройшов вечір, присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки, уродженої Лариси Косач.

На вечорі панувала душевна атмосфера. Відчутно було, що представники українського товариства особливо ретельно підготувалися до цього заходу.  Присутным були представлені твори видатної української поетки.

На заході були присутні представники Міністерства національної політики Республіки Комі, з якими в українського товариства добре взаєморозуміння.

Поезія Лесі Українки по своїй суті є глибоко національною і водночас інтернаціональною. Створений нею образ волелюбної і гордої людини прометеєвого духу є близький і зрозумілий в будь-якому куточку планети.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Я пам’ятаю, з якою любов’ю в шкільні роки вчила вірші чудової поетки, які вони були близькі мені. Леся завжди і в усьому намагалася відшукати радість, навіть у малому! В ній жив неприборканий дух світла. Її кредо на все життя став крилатий вираз: Contra spem spero! – “Без надії сподіваюсь!

 

Так! я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!

01 березня 2021 р.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.