Ювілей Лесі Українки: через пів століття до театру Франка повертається знаменита п’єса про провидицю, що могла зупинити війну

У Національному театрі імені Івана Франка три дні поспіль – 25, 26 і 27 лютого – присвячені творчості Лесі Українки. Як повідомляє glavcom.ua, готуються покази вистав «Кассандра», «На полі крові», «Верба» ( авторська версія Сергія Маслобойщикова за мотивами «Лісової пісні» цьогоріч у списку номінантів на Національну Шевченківську премію).

Зокрема, 25 і 27 лютого афіша першої сцени анонсує прем’єру за п’єсою Лесі Українки «Кассандра» від режисера Давида Петросяна.

На думку постановника, у класичній історії про знамениту давньогрецьку провидицю, що бачила майбутнє і могла зупинити війну, важливо відчути точки дотику з сучасністю, де тема народу і Пророка, тема війни знову і знову є актуальними.

Вистава передбачає два акторські склади: у ролі провидиці Кассандри задіяні Ксенія Баша та Марина Кошкіна, котра, згідно з підсумками рейтингу «Главкома», була визнана однією з найперспективніших молодих українських актрис нового часу.

У виставі також задіяні: Христина Федорак, Іван Шаран, Акмал Гурезов, Павло Москаль, Павло Шпегун, інші актори-франківці.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.