«Історична правда» та «ЄвроПравда» повідомили, що не є сторонами угоди про продаж УП

Видання «Європейська правда» та «Історична правда» 26 травня повідомили, що не є частиною угоди про продаж «Української правди» генеральному директору інвестиційної компанії Dragon Capital Томашу Фіалу. Про це повідомляє detector.media.

Засновник «Історичної правда» Вахтанг Кіпіані розповів, що інвесторами видання є читачі, які підтримують гривнею.

«Чех Томаш Фіала купив 100% “Української правди”. Я не знаю чи це добре, чи погано. Але є одне але. Це значить, що не знайшлося жодного нетоксичного вітчизняного інвестора з гарантією невтручання в редполітику. Втім, для “Історична Правда” нічого не міняється. Ми незалежні, вільні й бідні. Нашим колективним інвестором є редактори Кіпіані та Олександр Зінченко, які інвестують свій авторитет, час і сили», – написав він у Facebook.

Редакція «Європейської правди» також зазначила, що є партнером «Української правди», однак не пов’язані з УП фінансово, через механізми власності чи менеджменту.

«Ми зацікавлені у продовженні співпраці задля того, щоби якомога ширше коло українських читачів отримували збалансовану інформацію та аналітику про події у Європі та євроатлантичному просторі, а також про зближення України з ЄС та НАТО. Ми взяли до відома інформацію про те, що новий власник зацікавлений зберегти нашу співпрацю, і будемо раді обговорити таку співпрацю з новим власником після закриття угоди», – сказали в «ЄвроПравді» та додали, що гарантують своїм читачам, що будуть повідомляти неупереджену, збалансовану картину дня та аналітику.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, 26 травня 2021 року генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. Фіала уклав з редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи УП переходять до групи компаній Dragon Capital. Притула й надалі виконуватиме роль редакторки-засновниці.

Головна редакторка УП Севгіль Мусаєва та Фіала того ж дня підписали редакційну угоду. Сторони домовилися, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін. Редакція НВ продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди».

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і «Радіо НВ». Генеральний директор компанії – Томаш Фіала. Він інвестував у НВ понад 10 мільйонів доларів. 11 січня 2021 року Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.