Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного мовлення

Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська стала головою редакційної ради Суспільного мовлення.

Про це повідомляє stv.detector.media.

«Дуже приємно знати про таку довіру з боку колег. Впевнена, що мій досвід роботи в правозахисній журналістиці, зокрема створення радіопрограми “Права людини понад усе” на Українському радіо, участь у розробці політики гендерної рівності для Суспільного та досвід взаємодії з кампанією проти сексизму в медіа та політиці “Повага” можуть бути корисними для розвитку редакційної ради», – розповіла «Детектору медіа» Ірина Славінська.

Нагадаємо, у червні 2021 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала продюсерку радіо «Культура» Ірину Славінську та менеджера з мультимедійних новин департаменту новин дирекції інформаційного мовлення Андрія Діхтяренка членами редакційної ради.

У статуті НСТУ вказано, що «редакційна рада формується з числа працівників Телерадіокомпанії у складі 15 осіб, з них п’ять осіб, які призначаються наглядовою радою, п’ять осіб, які обираються загальними зборами творчого колективу Телерадіокомпанії, і п’ять осіб, які призначаються на конференції редакційних рад відокремлених структурних підрозділів Телерадіокомпанії».  

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Згідно зі Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

«1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень». 

Наразі редакційна рада сформована у повному складі. До неї входять Костянтин Лоцман, Ігор Бенцал, Анастасія Гудима, Антоніна Іванова, Ірина Коваль, Володимир Носков, Тетяна Рихтун, Микита Чибар, Ольга Шевчук, Юлія Шелудько, Антоніна Кобаль, Христина Стебельська, Олександр Гримайло-МакаренкоІрина Славінська  і Андрій Діхтяренко.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.