Ірма Вітовська закликає митців боротися за україномовний контент

Заслужена артистка України Ірма Вітовська-Ванца пропонує колегам по цеху об’єднати зусилля для боротьби за україномовний контент. Про це пише umoloda.kyiv.ua.

Ініціативу артистки одним із перших підтримав п’ятий президент Петро Порошенко.

«Пані Ірма Вітовська-Ванца ініціювала у мистецьких колах дуже важливу дискусію про необхідність створення акторської спілки для боротьби з дефіцитом україномовного контенту», – ідеться, зокрема, у його дописі.

Раніше пані Ірма наголосила у соцмережах: «Чи не час винести питання про наш запит на діалог із виробничими компаніями контенту про реальні справи з виробництвом російськомовного контенту та дифіцитом україномовного? Проте, якщо і виробляється продукт іншою мовою ( російською в таких реаліях), то чому в нас топові ролі надаються не українським акторам… Або чому в Україні на 30-му році незалежності наші актори далі перебувають в подібних продуктах на умовах, що принижують саме питання надання послуг свого ремесла…».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал