Іранський письменник уперше за 14 років виїхав з Ірану

Іранський режисер-дисидент Джафар Панахі та його дружина Тахера Саїді залишили Іран у невідомому напрямку після того, як заборона на їхні поїздки була раптово знята через 14 років.

Про це пише Variety.

ПАНАХІ ЗАЛИШАЄ ІРАН

Панахі був тимчасово звільнений з в’язниці минулого місяця після оголошення голодування на знак протесту проти судової системи Ірану. Його заарештували у липні минулого року після придушення консервативним урядом країни.

Панахі вважається одним з найбільших майстрів іранського кіно, що живуть, відомим у всьому світі завдяки своїм роботам. Нині жодних коментарів від родини Панахі чи його дистриб’ютора не надійшло.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Режисера Джафара Панахі, якому 62 роки, було тимчасово звільнено з в’язниці минулого місяця після оголошення голодування на знак протесту проти дій судової системи Ірану, які він вважає незаконними й нелюдськими. Він вийшов на волю під заставу.

Панахі був заарештований у Тегерані в липні минулого року після того, як консервативний уряд Ірану припинив дисидентську діяльність. Він звернувся до прокуратури Тегерана, щоб дізнатися про долю іншого режисера-дисидента Мохаммада Расулова, якого було заарештовано за кілька днів до цього за апеляцію проти насильства з боку поліції, але було відразу посаджено за ґрати.

world.novyny.live