«Інтер» переклав рекламу концерту Винника на російську. Своє обурення висловив Зібров

Народний артист України Павло Зібров розкритикував російський переклад реклами концерту Олега Винника в ефірі телеканалу “Інтер”.

Як передає ukrinform.ua, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Сьогодні моєму обуренню немає меж і не вистачає слів українською мовою. Перемикав телевізійні канали і випадково потрапив на рекламу концерту Олега Винника на каналі Інтер, який, до речі, з задоволенням буду дивитись, але….. Повернемось до реклами, яка звучала з вуст ОЛЕГА українською мовою і також рухомий рядок і його пряма мова теж українською і, раптом…. – за кадром голос диктора все це перекладає на російську мову. Здалося по мені вдарив струм ОБУРЕННЯ. І це – перед 30-річчям Незалежності України!” – зазначив народний артист.

Він зауважив, що, “по-перше, це порушення закону про МОВУ, бо реклама з 16 липня 21 року має звучати тільки Українською мовою. І мені цікаво запитати у генерального продюсера телеканалу Інтер госпожи Безлюдної, яка мені, здається просто не поважає закони України. Скажіть, будь ласка, громадяни України не розуміють українську мову, чи цей концерт буде транслюватися у Воронежі, або Ростові????”

Зібров також звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням проаналізувати раніші реклами цього концерту на телеканалі та порадив генпродюсеру Інтера “полюбити” нарешті Україну і “нашу мову так, як люблю її я, Народний артист України Павло Зібров”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.