Інститут ім. Ґете оголосив гранти для українських культурних організацій

Культурні організації, що працюють в Україні, можуть до 30 вересня подати заявки на гранти для реалізації власних проєктів.

Про це повідомляє Інститут ім. Ґете, передає Укрінформ із посиланням на Державне агенство з питань мистецтв та мистецької освіти на сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, що заявку можуть надіслати організації, які працюють у галузі театру, танцю, кіно, музики, літератури, образотворчого мистецтва, перфомансу, архітектури, бібліотек і музеїв.

Водночас фінансуватимуться проєкти з підтримки культурного обміну, а також заходи структурної підтримки, зокрема, підвищення кваліфікації, цифровий розвиток, формування витрати на обладнання, персонал і реконструкцію. Водночас організація підтримує ініціативи зі збереження культурної спадщини й охорони культурних цінностей. Кошти на реалізацію ідеї – від 10 тис. до 25 тис євро – виділятимуться зі Стабілізаційного фонду, який є частиною пакету допомоги від Інституту ім. Ґете.

Повідомляється, що під час подачі заявки конкурсанти мають зважати на “якість і самодостатність проєкту, переконливість ідеї та його реалізацію: використання часу, персоналу та ресурсів, необхідність і терміновість, а також на актуальність самої організації для громадянського суспільства та на місцевій культурній сцені”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Організація приймає онлайн заявки, заповнені англійською мовою. Результати відбору оголосять за 6–8 тижнів після подання заявки.

Інститут ім. Ґете – культурна установа Федеративної Республіки Німеччина, яка діє в усьому світі. Вона сприяє вивченню німецької мови за кордоном і підтримує міжнародну культурну співпрацю.

Стабілізаційний фонд культури й освіти є частиною комплексного пакету заходів, які Інститут ім. Ґете впроваджує у 2022 році разом із Міністерством закордонних справ за допомогою спеціальних коштів із додаткового бюджету для України. Він покликаний надати можливість культурним організаціям реалізовувати проєкти та структурні заходи в короткостроковій перспективі.

Фото: goethe.de