Інститут Гете припиняє свою роботу в Білорусі

Інститут Гете припиняє свою роботу в Білорусі. Про це повідомляє currenttime.tv з посиланням на сторінку Інституту в фейсбуці.

“Саме в цей важкий час ми отримали слова солідарності і підтримки від багатьох людей в Білорусі, за це ми, команда Гете, дуже вдячні. Цей резонанс робить нас тим, чим ми завжди хотіли бути: простором, створеним за допомогою мови і культури. Поки є люди з духовним відношенням до співіснування, є культура і, отже, основа для нашої роботи “, – написала організація в своєму пості.

На початку липня влада Білорусі зажадала зупинити в країні роботу Інституту Гете і Німецької служби академічних обмінів.

У МЗС ФРН нагадали, що Інститут Гете і DAAD протягом десятиліть забезпечували культурні та академічні мости між Німеччиною, Європою і Білоруссю.

Інститут Гете – неурядова організація, яка займається популяризацією німецької мови. У Білорусі працює з 1993 року. Інформаційне бюро DAAD розпочало роботу в Мінську в 2003 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.