“Іноді я фотографую війну…”: У Києві відкриється виставка фоторобіт Максима Кривцова

7 травня у київському просторі “PEN Ukraine” відбудеться відкриття фотовиставки “Іноді я фотографую війну…” робіт Максима Кривцова — військовослужбовця, поета і фотографа, який загинув на Харківщині у січні 2024 року.

Про це повідомили на сайті PEN Ukraine.

На відкритті виставки поезію Максима читатимуть акторка Анастасія Карпенко та військовослужбовець і актор Ахтем Сеїтаблаєв. Пісні на вірші Максима виконають Данило Гайдамаха, Арсен Горбач, Oohla та Марія Поровчук.

Виставка занурює в атмосферу підрозділу, в якому ніс службу полеглий Максим Кривцов. Там можна буде побачити фото з життя і побуту військових у різні пори року на фронті. Під час події також можна буде придбати збірку віршів Максима “Вірші з бійниці”. Умовою участі є благодійний внесок від 300 грн на Фонд імені Максима Кривцова.

Максим Кривцов народився 22 січня 1990 року в Рівному. Після завершення текстильного технікуму переїхав до Києва. Писав вірші з підліткового віку. Його поезії друкували у збірках “Книга Love 2.0. Любов і війна”, “Там, де вдома: 112 віршів про любов та війну”, “Колискова 21-го століття Vol. 1: що тебе заколисує?”, “Поміж сирен. Нові вірші війни”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Брав участь у Революції Гідності. У 2014 році пішов добровольцем на фронт. Був учасником АТО/ООС. Спочатку воював у складі 5-го батальйон ДУК “Правий сектор”. Обороняв, зокрема, Піски й Авдіївку на Донеччині. Згодом пройшов суворий відбір і потрапив до Бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

З 24 лютого 2022 року, коли почалось повномасштабне вторгнення, вступив до лав Збройних Сил України. Був кулеметником в Силах спеціальних операцій. Воював на Київщині, Харківщині, Херсонщині, Луганщині й Донеччині. Мав позивний “Далі”.

У грудні 2023-го у видавництві “Наш Формат” вийшла перша поетична збірка Максима “Вірші з бійниці”, в якій також були розміщені світлини його авторства. Книгу визнали однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією Українського ПЕН.