«Іноагент» Шендерович мусить втікати з Росії за те, що обізвав Пригожина спонсором вагнерівців і вбивцею

30 грудня минулого року російський Мін’юст вніс Шендеровича до реєстру “фізосіб, які виконують функції ЗМІ – іноземних агентів”, однак свій від’їзд він пов’язує не з отриманням цього незручного статусу, а з кримінальною справою про наклеп на “кухаря Путіна” Євгена Пригожина. Про це повідомляє currenttime.tv.

Пригожин, який уже виграв справу про захист честі, гідності та ділової репутації у “Еха Москви” та Шендеровича (з радіостанції стягнуто мільйон рублів, із сатирика – сто тисяч), вирішив продовжити боротьбу, скориставшись кримінальною статтею про наклеп. Суд у Петербурзі вже визнав такими, що не відповідають дійсності твердження Шендеровича про те, що Пригожин спонсорує “ЧВК Вагнера” ​​і є вбивцею, тепер же юристи Пригожина хочуть притягнути Шендеровича до кримінальної відповідальності за виголошення цих фраз.

“Звертаємо увагу, що всі журналісти, які дозволяють собі грубі, цинічні та недостовірні висловлювання щодо Євгена Вікторовича [Пригожина], будуть притягуватися не лише до фінансової, а й до кримінальної відповідальності”, – писала у ВК юридична служба компанії “Конкорд”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.