Індіанців черокі обурили нові розповіді Роулінг

 

Індіанці черокі образилися на нові розповіді авторки книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг.
Нові розповіді Джоан Роулінг про світ Гаррі Поттера викликали критику з боку корінних американців, повідомляє Espreso.tv з посиланням на The Daily Mail.
За їхніми словами, згадка індіанців в збірнику “Магія в Північній Америці” некоректна і нешаноблива, так як письменниця пов’язує їхні стародавні вірування з чаклунством.
“Духовність і релігія індіанців черокі – це не те ж саме, що фантазії Роулінг про чарівників. Вірування корінних народів досі живі, практикуються і захищаються”, – пояснив доктор наук Університету Брауна Едріан Кін, виходець з черокі.
Він підкреслив, що малі американські народи – реальні і повноцінні, далекі від містики, шаманства і дикості.
“Як молоді люди, прочитавши книжку, не подумають, що індіанці належать тому ж вигаданому світові, що і Гаррі Поттер?” – зазначає вчений.
Інші представники корінних американців висловили обурення у соціальних мережах.
“Цілком очевидно, що Роулінг пише як стороння людина, використовуючи легенди черокі в своїх цілях”, – написала одна з них в Twitter.
“Роулінг вводить в оману”, – зауважила інша.
Письменниця поки не прокоментувала ситуацію.
Роулінг почала випускати цикл історій про світ поттеріани 8 березня. Вони публікуються на сайті Pottermore кожен день на різних мовах.
У листопаді 2016 року в прокат вийде фільм “Фантастичні тварини і де їх шукати”, дія в якій теж розгортається в Північній Америці, але за 70 років до подій серії про Гаррі Поттера. Роулінг сама написала сценарій до картини. Головну роль в ній виконає Едді Редмейн.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал