Єврейська організація Великобританії захищає Джоан Роулінг від звинувачення в антисемітизмі

Провідна єврейська організація Великобританії захищає письменницю Дж. К. Роулінг після того, як комік Джон Стюарт звинуватив автора в антисемітизмі за зображення гоблінів у своїх книгах про Гаррі Поттера.

Про це повідомляє cursorinfo.co.il з посиланням на israelnationalnews.com.

Стюарт, колишній єврей, ведучий «Дейлі Шоу», назвав гоблінів, які збирають золото, керують мережею підземних тунелів, де зберігаються скарби, антиєврейським стереотипом в епізоді свого потокового серіалу «Проблема з Джоном Стюартом».

Стюарт запитала, чому Роулінг вирішила “кинути туди євреїв, щоб вони керували підземним банком” у художньому творі, де персонажі “можуть кататися на драконах і мати домашніх сов”.

Але єврейські фанати поспіхом стали на захист Роулінг, зазначивши, що автор послідовно виступав проти антисемітизму в останні кілька років. Роулінг раніше критикувала колишнього лідера лейбористів Джеремі Корбіна через його нездатність боротися з антисемітизмом усередині партії і зійшлася з іншим британським письменником у Твіттері через його критику єврейських скарг на антисемітизм у Лейбористській партії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.