Євген Сверстюк: ролик, створений фахівцями УІНП разом із продакшн-студією «Диваки»

Про це повідомляє ukrpohliad.org.

Відео оповідає про головні віхи життя та діяльності Євгена Сверстюка, видатного дисидента, філософа та літературознавця, одного з фундаторів ініціативи «1 грудня» і створене фахівцями УІНП разом із продакшн-студією «Диваки». Ролик є продовженням започаткованої УІНП серії «Люди епохи».

Євген Сверстюк був активним учасником дисидентського руху кінця 1960-х. Йому належали резонансні тексти «Собор у риштованні» та «З приводу процесу над Погружальським», які розходилися сотнями рукописів у самвидаві, поширювали спротив системі у суспільстві. Серед дисидентів, яких кинули за грати у сумнозвісному 1972-му, його вирок був максимальним: 7 років таборів і 5 років заслання. Проте табір не зламав його. Євген Сверстюк став однією з найпомітніших постатей національного відродження кінця 1980-х, беззаперечним моральним авторитетом у незалежній Україні. До останніх днів залишався активним, багато виступав, писав і видавав книжки. Брав участь в ключових для країни подіях, починаючи від Революції на граніті і до Революції Гідності.

У роботі над роликом використаний запис, зроблений «Українським радіо» у 2008 році, та матеріали, надані Волинською регіональною дирекцією Національної суспільної телекомпанії України. Наразі показ відбувся в Полтаві, в межах угоди менеджменту полтавських телеканалів із УІНП як центральним органом виконавчої влади. Наразі його продемонстрували полтавські телеканали «Місто+» і «Центральний».

Полтавський офіс Північно-східного відділу УІНП

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.