Єльський університет оцифрував мільйон сторінок рідкісних книг і рукописів

Бібліотека Єльського університету відкрила нову цифрову платформу, на якій викладені матеріали з колекції рідкісних книг і рукописів Бейнеке. На сьогодні для перегляду доступно понад мільйон сторінок. Про це повідомляє сайт бібліотеки beinecke.library.yale.edu.

У відкритому доступі з’явилися найвідоміші видання Бібліотеки Бейнеке: манускрипт Войнича і біблія Гутенберга, рукопис “Божественної комедії” Данте, перша збірка п’єс Шекспіра, перше видання “Пригод Робінзона Крузо” Даніеля Дефо, рукописні начерки до “Улісса” Джеймса Джойса, машинопис роману Томаса Манна “Йосип-годувальник” з позначками, зробленими невідомою рукою; рукопис нот опери американського композитора Джорджа Гершвіна “Поргі та Бесс” і багато іншого.

Повне зібрання Бібліотеки Бейнеке містить близько 500 тис. книг і кілька мільйонів рукописів. Згодом всі ці матеріали будуть оцифровані та викладені у вільному доступі на новій платформі.

Серед цих раритетів – американська частина архіву Йосипа Бродського і два примірники “Птахів Америки” Джона Одюбона. Крім того, нова платформа буде використана для зберігання інших електронних матеріалів, що належать Бібліотеці Єльського університету. Частина з них буде доступна тільки для студентів і викладачів університету.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.