Єдиний вцілілий рукопис Шекспіра виклали онлайн

Британська бібліотека виклала електронну копію єдиного вцілілого до нашого часу рукопису Вільяма Шекспіра — уривок із п’єси «Сер Томас Мор». Про це установа повідомила в офіційному блозі.

Дослідники вважають, що п’єса, як і багато творів тієї доби, писалася кількома різними драматургами. Ще в 1871 році авторство кількох сторінок рукопису «Сера Томаса Мора» було приписане Шекспіру — після порівняння почерків із шістьома іншими підписами драматурга.

Вважається, що рукопис (який у Британській бібліотеці має кодову назву Harley MS 7368) є єдиним підтвердженим прикладом рукописного драматургічного доробку Шекспіра. У «Сері Томасі Морі» йому, зокрема, приписали сцену народного бунту.

П’єса «Сер Томас Мор» була написала десь наприкінці XVI — на початку XVII століття. У ній розповідається про католицького мученика Томаса Мора, який став лорд-канцлером Англії за часів короля Генріха VIII.

Вільям Шекспір (1564-1616) — англійський драматург Єлизаветинської епохи, актор і поет. Один із найвідоміших драматургів світу. Автор принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, п’яти поем і циклу зі 154 сонетів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал