Єдиний магазин української книги у Бахмуті – на межі закриття

У місті Бахмут на Донеччині припиняє свою діяльність єдиний у місті магазин «Еней», де були виключно україномовні книжки. У крамниці продавалися українські книжки без комерційних націнок, пише Патріот Донбасу.

Власник магазину Володимир Дереведмідь, який у 62 роки пішов добровольцем у батальйон «Донбас». Після повернення з війни до цивільного життя у 2015 він вирішив відкрити книгарню і ця справа стала для нього продовженням боротьби на фронті, де втратив дев’ятьох побратимів. Але зараз стало дуже складн.

Коли пан Володимир звернувся до міського голови Реви щодо того, що у школах не вистачає книжок, діючий очільник міста сказав: «Я твій магазин рекламувати не буду». Володимир Дереведмідь вважає жахливою ситуацію, коли на книжки у школах не виділяються кошти.

Власник «Енею» стверджує, що начальник відділу освіти Бахмуту шість років ходить біля книжкового магазину, де продається українська література, і жодного разу туди не зайшла, як не прийшов до магазину жоден працівник цього відділу. Не приходили ані директори шкіл, ані завучі.

«Всі розуміють, що якщо зі мною будуть співпрацювати, то їх викинуть з роботи», – підсумовує Володимир Дереведмідь.

Вже був випадок, коли його «викинули» з орендованого приміщення, а це приміщення, де зараз знаходиться «Еней», належить людині не з міста Бахмут.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал