«Я, “Побєда” і Берлін»: оголошено дату виходу в прокат екранізації повісті Кузьми Скрябіна

Творці фільму «Я, “Побєда” і Берлін» за мотивами однойменної автобіографічної повісті українського музиканта Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) оголосили дату виходу стрічки в прокат – 24 березня 2022 року. Про це повідомляє detector.media.

«‎‎Я, “Побєда” і Берлін» розповідає історію музиканта-початківця Кузьми, який за три дні до запланованого концерту вирушає з другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Вони хочуть обміняти автівку у місцевого колекціонера на мерседес. Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій автівці, а хлопцям з гурту – встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі все йде не за планом.

У ролях: Іван Бліндар, Марія Стопник, Володимир Гева.

Режисерка – Ольга Ряшина.

Виробництвом займалась компанія Star Media за підтримки Держкіно.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, лідер українського рок-гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині в результаті аварії.

Ідея екранізувати його повість була озвучена у 2017 році на 8-му Одеському кінофестивалі. Star Media тоді оголошувала кампанію з краудфандингу, щоби зібрати гроші на виробництво. Повідомлялось, що прибуток від прокату стрічки планують перерахувати до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна.

У січні 2020 року було оголошено кастинг на роль Кузьми СкрябінаЗйомки розпочались у серпні 2020 року. У жовтні 2020-го оголосили виконавця головної ролі.

Фото: facebook.com/yapobedaiberlin

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.