Стартували зйомки історичної кіноепопеї «І будуть люди» за романом Дімарова

Стартували зйомки історичної кіноепопеї «І будуть люди» за мотивами однойменного роману класика української літератури Анатолія Дімарова.
12-серійний телефільм знімає Студія FILM.UA Group спільно з телеканалом СТБ, за підтримки Міністерства культури України.
Фільм охоплює складний і трагічний період в історії України – з 1901-го до 1932 року – революції, становлення УНР, колективізація та Голодомор.
Над майбутнім фільмом працювали креативний продюсер Олеся Лук’яненко, сценаристи Тетяна Щегельська і Тарас Антипович. Режисер фільму – Аркадій Непиталюк (фільми «Кров’янка», «Припутні»). Оператор Дмитро Юріков. Виконавчий продюсер Валерія Ткачук.
Фільм складається з 12-ти новел, у кожній з яких діє один з головних героїв роману, і в кожного з яких своя доля в бурхливому вирі подій. Разом з тим вони об’єднані в одне історичне полотно. Ролі виконують і молоді, й досвідчені актори – Катерина Григоренко, Остап Дзядек, Акмал Гурєзов, Віктор Жданов, Олена Борозенець, Костянтин Темляк, Олександр Піскунов, Олександр Мавріц, Макар Тіхоміров, Анна Тамбова, Марина Кошкіна та інші.
Зважаючи на великий обсяг історичного та літературного матеріалу, робота над фільмом провадилась три роки. Консультації з істориками та етнографами, відмінний кастинг акторів, вибір локації для зйомок, костюми та відповідний антураж – усе це створює справжню кіноепопею про нашу історію, про любов і зраду, правду й ненависть, боротьбу за власне життя і за долю своєї землі.
 
Павло Щегельський
 
«Українська літературна газета» №19 (259) від 27 вересня 2019

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал