Гурт «Артерія» випустив кліп на пісню «Мов трава» на слова Дмитра Лазуткіна

Музично-літературний проєкт «Артерія» випустив кліп на пісню «Мов трава», написану на слова Дмитра Лазуткіна. За повідомленням chytomo.com, відео з’явилося на Youtube-каналі поета.

Музику до пісні написав відомий харківський композитор, волонтер і автор повісті «Монах» Борис Севастьянов.

Проєкт «Артерія» народився на війні, коли  в 2015 році поет Дмитро Лазуткін під час волонтерської поїздки  на Луганщину познайомився з харківським композитором Борисом Севастьяновим. Першою роботою проєкту стала пісня «Забувай», створена під враженнями від спілкування з бійцями.

Учасниками гурту також є гітарист Євген Андреев і трубач Денис Бевз.

«Мені подобається, коли мої тексти стають піснями, але страшенно не люблю змінювати вірші – коли музиканти просять щось скоротити або додати. Втім, подекуди таки погоджуюся на таке. На щастя, саме в «Артерії» таке трапляється нечасто. Можна сказати, що це словоцентричний проєкт», – розповідає Дмитро Лазуткін.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Дмитро Лазуткін – поет, журналіст, телевізійний продюсер і спортивний коментатор. Автор кількох поетичних збірок, останні з яких –«Артерія» («Видавництво Старого Лева», 2018) і «Червона книга» («МЧ», 2015). Лауреат низки літературних премій, зокрема премії ім. Юрія Яновського (2018).