Гроші не пахнуть кров’ю: українські дизайнери потрапили у гучний скандал

Українські дизайнери Світлана Бевза та Лілія Літковська взяли участь у фотосесії для спецпроекту російського журналу Elle, який отримав назву “Дружба народів”.

Моделі позували в речах українських дизайнерів. Так, новий випуск журналу розповідає про українську моду і культуру. Також у підготовці номера взяли участь і інші представники України: фотограф Назар Чорний, модель Світлана Потомська, мейк-ап стиліст Олександра Вєтрова, декоратор Ліза Гамшеєва та інші, інформують Економічні Новини з посиланням на сайт UAINFO

При цьому такий експеримент викликав негативну реакцію у користувачів мережі.

“Від такої токсичної дружби потрібно тікати”, “Лицемірні окупанти, ми ніколи не пробачимо вам тисячі вбитих і закатованих українців”, “Присвятіть будь-ласка Україні випуск про окупацію Криму, Донецьку та Луганську Росією та регулярні вбиства громадян України на нашій же території громадянами РФ. Оце буде присвята року! Вашим читачам буде корисно”, “Дружба народів курця”, “Яка прекрасна дружба. Подумаєш, окупували Крим і Донбас, це ж нормально для “братніх” народів”, “Дуже по-дружньому вбивати 7-й рік наших людей і забирати наші території. Ви нам не друзі, а країна вбивць”, “Маячня і ганьба”, “Росія – окупант, ніякої дружби бути не може”, “А може для початку повернете нам Крим і звалите з Донбасу?”,- пишуть користувачі мережі.

Російська редакція Elle виділила в окрему історії фешн-сторі про Абхазію, що є частиною Грузії окупованою Росією з 2008 року. У коментарях до поста з обкладинкою, який опублікувала головний редактор Elle Russia Катерина Мухіна, їй нагадали, що Абхазія — це окупована Росією частина Грузії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.