Готується документальний серіал про те, як українці зруйнували СРСР

До 13 серпня компанія зніме історичний документальний телесеріал із робочою назвою «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на сім серій по 48 хвилин, пишуть Наші Гроші.

Режисером є Сергій Лисенко, відомий за фільмом «Екс» (2020). Сценарій серіалу написав історик Олександр Зінченко, який був ведучим програми «Розсекречена історія» на телеканалі «UA:Перший». Оператором-постановником є Сергій Михальчук, який знімав згаданий «Екс», «Дике поле» (2018) Ярослава Лодигіна, «Поводир, або квіти мають очі» (2013) Олеся Саніна та інші фільми. Музику напишуть Роман Григорів та Ілля Разумейко – композитори формації «Nova Opera» та засновники фестивалю «Porto Franko».

Зйомки пройдуть в Україні, Польщі та Білорусі. Крім того, використають архівне відео.

Оператору-постановнику платитимуть 100 тис грн., оператору – 50 тис грн., композитору – 40 тис грн., режисеру-постановнику – 36 500 грн. на місяць. Решта зарплат менші того.

Майнові права інтелектуальної власності на знятий телесеріал належатимуть замовнику.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо мистецький конкурс на виробництво цього серіалу виграла саме столична компанія «Ессе Продакшн Хаус», засновниками якої є директор Віталій Шереметьєв, Олексій Згонік і Дмитро Сидоров. Вона зокрема відома як виробник ігрових стрічок «Крокодил» (2018) і «Стоп-Земля» (2021) режисерки Катерини Горностай та «Толока» (2019) режисера Михайла Іллєнка. На засіданні конкурсної комісії компанію представляли Сергій Лисенко, Ольга Безхмельниціна та Віталій Шереметьєв.

За даними замовника, суперником із дорожчою на 20% фінансовою пропозицією 5,50 млн грн. було ТОВ «РРП Груп» Ілларіона Павлюка, Володимира Рибася та Олега Рогожі.

Мистецький конкурс на виробництво цього серіалу вирішили провести у зв’язку з тим, що сценарій вимагає складних постановочних зйомок (реконструкцій подій), виготовлення комп’ютерної графіки і написання музики. До того ж, виробниче обладнання «НСТУ» є застарілим та постійно використовується для поточного телевізійного виробництва.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.