Готується до видання книжка про Франца Ксавера Моцарта – сина знаменитого композитора

26-29 серпня у Львові відбудеться п’ятий міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt, приурочений до 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта – композитора, піаніста і диригента, життя якого було тісно пов’язане зі Львовом. Про це повідомляє starylev.com.ua.

25 серпня о 16:00 під час прес-конференції до відкриття фестивалю пройде препрезентація книжки «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах», яку упорядкувала диригентка Оксана Линів. Вхід вільний, акредитація для журналістів тут  (Музей Митрополита Андрея Шептицького, вул. Кривоноса, 1).  Книжка вийде друком у «Видавництві Старого Лева». Програма фестивалю за посиланням.

Оксана Линів і видавчиня Мар’яна Савка, поки книжка листів і щоденників Франца Ксавера Моцарта готується до видання, встигли поспілкуватися про непересічне життя Моцарта-сина, його стосунки зі Львовом, творчий спадок батька і виклики, що поставали перед митцями того часу. Дивіться у відео:

Оксана Линів із робочою групою опрацювали різні ресурси, попередні видання, актуалізували і об’єднали велику кількість фактів. До книжки «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах» ввійшло 107 листів і подорожній щоденник, який Франц вів під час концертної подорожі Європою для своєї коханої Жозефіни, що лишилася у Львові.

Художнє оформлення книги створила Анастасія Старко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.