Головнокомандувач ЗСУ Залужний потрапив на обкладинку Time

Авторитетний журнал Times випустив матеріал про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

У Залужного у війні видна роль. Він був частиною українського командування, яке витратило роки на перетворення Збройних сил країни з незграбної радянської моделі в сучасну бойову силу. Загартований роками битв з Росією на Східному фронті, він був одним з представників нового покоління українських лідерів, які навчилися бути гнучкими і делегувати рішення командирам на місцях, — зазначають автори матеріалу.

Під командуванням Залужного українські військові змогли адаптуватись до умов війни проти кремлівської армії та перехопити ініціативу і домогтись корінного перелому. Дії України позначені як “мистецька гра”, коли замість заявленого наступу на півдні війська пішли в атаку на північному сході і застали РФ зненацька.  І це підтвердило доводи українців про те, що співпраця з розвідкою і постачання зброї і техніки на мільярди доларів західними союзниками принесуть результати на полі бою, — зазначає видання.

Залужний, на відміну від Зеленського, не ставився зі скептицизмом до майбутнього вторгнення РФ, на початку лютого проводилися масштабні навчання, тим не менш, деталі стратегії Залужний тримав у секреті.

Нам потрібно, щоб противник думав, що ми всі дислоковані на своїх звичайних базах, куримо траву, дивимося телевізор і постимо в Facebook, — згадує Залужний.  На початку війни мета, за його словами, була утримати Київ, дати противнику просунутися вглиб території і знищити тили і лінії постачання. На пропозиції американських колег евакуюватися Залужний відповів відмовою, заявивши, що для нього війна почалася в 2014 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На тлі підготовки до важкої зими Залужний готується до довгої і кривавої битви.   Знаючи те, що я знаю про росіян не з чуток, наша перемога не буде остаточною. Наша перемога дасть можливість перевести дух і підготуватися до наступної війни, — зазначив журналістам Залужний.

novyny.online.ua