Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення поскаржилася на політичний тиск

Голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк стверджує, що на сьогодні відбувається найбільший політичний тиск за декілька років.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Укрінформ.

“Мушу констатувати, що такого тиску на регулятора з боку політиків, агресії, маніпуляцій, безпідставних звинувачень – ще не було за останні роки. Ми заважаємо багатьом внутрішнім колаборантам, – не знаю, яке слово вжити правильно, не хочеться нікого “недооцінити” у цій боротьбі”, – розповідає вона.

За її словами, на шостому році війни з Росією інформаційна війна в Україні й досі триває. І наразі вона її характеризує, як несамовиту. Також вона скаржиться, що наразі законодавство є застарілим і не дозволяє Нацраді повною мірою боротися проти дезінформації.

Також Герасим’юк підкреслює, що тезами про недовіру до Нацради намагаються дискредитувати регулятора.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Довіра формується результатом роботи. Тому треба тверезо оцінювати істерію, яку підпалюють для дискредитації конституційного органу – регулятора. І треба покласти край політичному тиску, що завдає шкоди суспільству. Немає недовіри до Нацради? Та немає жодного факту в тих, хто насправді кричить про недовіру, пробуючи позбавити державу органу, який стежить за виконанням закону. Це очевидні речі”, – сказала вона.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.