“Голос Америки” відзначив 79-ту річницю

“Голосу Америки” виповнилось 79 років. Про це повідомляє ukrainian.voanews.com.

Його дебют у 1942-му році був невибагливим – 15-хвилинна радіопередача на коротких хвилях у прямому ефірі, передана на територію Німеччини з невеликої студії у Нью-Йорку.

Зараз, фінансований урядом США, але незалежний від нього “Голос Америки” щотижня сягає понад 280 мільйонів людей по всьому світу більш ніж 40 мовами.

Його матеріали, які охоплюють життя людей у Сполучених Штатах та країнах усього світу, з’являються на цифрових, телевізійних та радіо платформах, і доступ до них можна отримати через мобільні телефони та соціальні мережі. Матеріали “Голосу Америки” поширюються понад 2500 афілійованими станціями.

У своєму першому ефірі у 1942-му році, який відбувся за майже два місяці після офіційного вступу США у Другу світову війну, слухачі вперше почули американську патріотичну пісню “Бойовий гімн республіки”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Потім ведучий Вільям Харлан Хейл сказав: «Ми приносимо вам голоси з Америки. Сьогодні і відтепер ми будемо говорити з вами про Америку та війну. Новини можуть бути для нас хорошими. Новини можуть бути поганими. Але ми скажемо вам правду “.

Це кредо, що з 1976 року закладено в Статуті “Голосу Америки”, який згідно із законом вимагає, щоб організація “служила стабільно надійним та авторитетним джерелом новин”. У ньому сказано, що новини “Голосу Америки” повинні бути “точними, об’єктивними та вичерпними”.

“Голос Америки” є частиною Агентства США з глобальних ЗМІ, урядової установи, яка здійснює нагляд за всім невійськовим міжнародним мовленням США.

Професійні журналісти “Голосу Америки” щодня видають десятки матеріалів без втручання уряду США.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.