Голлівуд звинуватили в підтримці культу білої раси

Понад 300 митців звинуватили Голлівуд в вихвалянні поліції і збереженні спадщини культури переваги білої раси. Про це пише видання variety.com, , яке приводить зміст відповідного листа.

Авторами звернення стали актор Кендрік Сепмсон, актриса Тесса Томпсон і активісти Патрісса Каллорс і Меліна Абдулла. Вони звернулися до «союзників у Голлівуді» з проханням перестати ідеалізувати поліцію і зробити більший внесок в афроамериканське співтовариство.

Лист був підписаний багатьма чорношкірими діячами мистецтва. Зокрема, звернення підписали Чедвіг Боузман, Ентоні Макі, Данай Гурера, Біллі Портер.

У тексті листа йдеться, що Голлівуд і інші медіа посприяли криміналізації чорношкірих, спотворили образ правової системи та ідеалізували корупцію і жорсткість поліції, що призвело до тяжких наслідків для життів афроамериканців. Крім того, Голлівуд звинуватили в «отриманні вигоди з історій» афроамериканців, за відсутності реальної підтримки.

Також вказується, що кожен раз, коли Голлівуд не вибирає чорношкірого письменника, актора, режисера або асистента, він продовжує жити ідеєю білого переваги, а життя афроамериканців в Голлівуді і всій Америці стає менш безпечною.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше про расизм в Голлівуді заявив 12-річний темношкірий актор Лонні Чевіс, відомий за серіалом «Це ми». Він зізнався, що йому важко дається кар’єра в Голлівуді через те, що він темношкірий. Актор розповів, що, коли його запрошували на різні заходи, з ним дуже грубо обходились охоронці на вході, ніби він не повинен був там знаходитися.

У десятках міст США і інших країн світу з кінця травня проходять акції протесту проти поліцейського свавілля через смерть в Міннеаполісі охоронця Джорджа Флойда, який помер після грубого арешту. У ряді випадків протести закінчувалися безладами, сутичками з поліцією, грабежами, мародерством і погромами.