Голлівуд знову знімає Клеопатру

Компанія Paramount придбала права на зйомку біографічної драми про єгипетську царицю Клеопатру. Її зіграє ізраїльська актриса Галь Гадот, відома за роллю Диво-жінки у всесвіті кінокоміксів Marvel. Про це повідомляє gazeta.ua.

На аукціоні за “Клеопатру” Paramount обійшла студії Warner Bros. і Universal та сервіси Netflix і Apple. Режисером стане Петті Дженкінс, яка зняла “Диво-жінку”. Продюсер цього фільму також приєднається до продакшену.

“Клеопатра” 1963-го на момент виходу був найдорожчим фільмом в історії. На зйомки витратили $31 млн. Це сучасні $260 млн. Стала найкасовішою стрічкою того року, але окупити витрати не вдалося. Кінокомпанія 20th Century Studios ледь не збанкрутіла. Звільнили понад 2 тисячі працівників.

Роль цариці виконала Елізабет Тейлор. Стала першою актрисою в історії, яка отримала гонорар в мільйон доларів. Зараз це дорівнює $8 мільйонам. Кінокомпанія хотіла догодити зірці, тому зйомки планували в її рідному Лондоні. Але напередодні Тейлор ледь не померла від запалення легень. Острівна погода погіршувала її здоров’я, тому продакшн перенесли до Риму.

На знімальному майданчику Елізабет закрутила роман з Річардом Бартоном. Він грав коханця Клеопатри Марка Антонія. Одружилися після прем’єри. Це додало фільму популярності. Через шлюб акторів відмінили вихід другої частини “Цезар і Клеопатра”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тейлор та Бартон розлучилися після 10 років подружнього життя. За рік знов одружилися і знов розлучилися. Разом знялися в одинадцяти фільмах.

Для “Клеопатри” 1963-го створили 26 тисяч костюмів та 79 декорацій. Це спричинило дефіцит будівельних матеріалів в Італії. Елізабет Тейлор за фільм змінює 65 суконь. Ввела в моду коротку стрижку, браслети у формі змії та чорну підводку. Макіяж з довгими стрілками досі має назву “Очі Клеопатри”.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.