Готується книга спогадів учасників оборони Луганського аеропорту

 
Цього року в Україні вийде книга «Оборона Луганського аеропорту»  – хроніка про оборону Луганського аеропорту, яка тривала з квітня до початку вересня 2014 року.
Про це повідомляє Дивись.info.
Волонтер з Луганська Сергій Глотов – один з п’ятьох авторів, які працюють над книгою.
У хроніці зібрано спогади понад 120 учасників тих подій. Це – і рядові солдати, і медики – усі, хто протягом 146 днів обороняв Луганський аеропорт.

«Мало хто знає, що тоді луганське летовище і прилеглі населені пункти захищала не лише «вісімдесятка». Це було понад десять підрозділів різних родів військ з різних регіонів України, а також співробітники міліції, медики. Спочатку ми хотіли написати художній твір. Однак на наш заклик поділитися своїми спогадами відгукнулася несподівано велика кількість охочих з різних підрозділів. Що більше ми займалися збором матеріалів, то відкривалося дедалі більше надзвичайно цікавої та цінної інформації. І ми вирішили все ж таки створити саме історичну хроніку тих подій. До речі, до збору і обробки матеріалів долучилося понад 50 волонтерів з різних міст України, в тому числі з тимчасово окупованих територій та з-за кордону», – розповів Сергій Глотов.

У самому аеропорту львівські десантники пробули 146 днів, просто інформації про це оприлюднювалося вкрай мало.
Група авторів складається з п’яти осіб, серед них – капітан Юрій Руденко, який брав безпосередню участь в обороні летовища. Він на той час командував однією з рот 80-ї бригади, зокрема, брав участь в операціях з деблокади аеропорту та звільнення Новосвітлівки. Тож він є нашим головним консультантом стосовно всіх описуваних подій.
На сьогодні рукопис містить понад 380 сторінок.

«Ми намагаємося зробити мінімум авторського тексту – на 80-90% текст складається з цитат наших респондентів. Причому маємо коментарі як рядових солдатів, так і командирів», – розповів Сергій Глотов.

Автори сподіваються, що книга вийде до початку роботи «Книжкового арсеналу».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал