ФСБ у цинізмі та брехні перевершила навіть НКВД: «Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам»

Служба безпеки оприлюднила рекомендації російських спецслужб щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні.

На сайті СБУ опубліковано інформацію про зміст пропагандистських методичок російських спецслужб щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні. Як стверджує Служба безпеки, це матеріали 5-го відділу ФСБ.

За цими матеріалами, ФСБ хоче нейтралізувати місцеві українські телеканали і почати цілодобове мовлення на територіях, взятих під контроль військовими силами РФ. Завдання — ще раз акцентувати увагу українців на тезі «Росія не окуповує територію. Росія піде, але тільки тоді, коли буде встановлено нову українську владу».

В ефірі телеканалів на території України російські силовики хочуть транслювати меседж «Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам».

Також у ФСБ хотіли б закріпити «образ російського воїна-визволителя». Робити це пропонують шляхом реалізації цілих кампаній. Серед них — «відео спільних дій російських і українських солдат проти українських нацистів», використання документальних фільмів ВВС про нацистів і Холокост.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Виникає необхідність посилення роботи з журналістами і медіаекспертами з зарубіжних країн, не тільки західних, а й в арабському світі, Центральній Азії, Китаї та Індії», — йдеться  в методичці.

А в Європейському Союзі ФСБ планує активно поширювати «факти і прогнози» про подальше погіршення життя громадян європейських країн через те, що «політика їхніх урядів підтримує націоналістичні групи в Україні».

У ФСБ визнають, що населення Росії досі не розуміє, чому війна в Україні була єдино можливим способом «реалізації цілей РФ». Російська спецслужба також визнає, що потрібні нові аргументи для виправдання воєнних злочинів росіян.

Для цього вони хочуть створювати більше роликів про «героїв- і визволителів-росіян», про порятунок тварин, про «возз’єднання розлучених сімей». Також ФСБ вважає за можливе «організовувати збір гуманітарної допомоги від громадян Росії на вуличних та інтернет-проєктах».

ms.detector.media