Французький письменник Вельбек анонсував новий роман із «натяком» на Макрона

Відомий французький письменник Мішель Вельбек анонсував вихід наступного тижня нового роману, в якому знову йтиметься про політику.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомляє France24.

Новий роман Вельбека під назвою «Знищити» («Aneantir») вийде друком 7 січня. Планується наклад у 300 000 примірників, також видавець вже анонсував переклади на інші мови.

Повідомляється, що восьма книжка Вельбека є «філософським трилером», дія якого відбувається довкола президентських виборів 2027 року, із персонажами, у яких можна впізнати сучасних французьких політиків, включаючи чинного президента Еммануеля Макрона.

ЗМІ зазначає, що попередній твір Вельбека на політичну тематику – роман «Покора», описував ситуацію, в якій у Франції приходять до влади мусульмани. Також у книзі йшлося про поляризацію французького суспільства та боротьбу мусульманської політичної сили і французьких ультраправих («ідентичників»).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Більшість книжок Вельбека викликала неоднозначну реакцію у суспільстві. Зокрема, автора неодноразово звинувачували в ісламофобії через роман «Покора». Тоді через погрози з боку релігійних екстремістів Вельбеку довелося якийсь час переховуватися.

Як повідомляв Укрінформ, найпрестижнішу літературну нагороду Франції – премію Гонкура цьогоріч отримав Мохамед Мбугар Сарр, 31-річний письменник із Сенегалу.

Фото з сайту houellebecq.info 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.