Франківцям презентують “Віднайдені історії Станиславова”

1 жовтня о 18.00 у Палаці Потоцьких відбудеться презентація книги «Станиславів: віднайдені історії». Про це повідомляє kurs.if.ua.

Видання – результат трирічної праці авторів з історії Івано-Франківська / Станиславова Петра Гаврилишина та Романа Чорненького.

Весь інформаційний матеріал, почерпнутий із українських, польських, австрійських та частково радянських джерел, подано у вигляді окремих науково-популярних тематичних статей.
Хронологічно доробок охоплює період від сер. XVIIІ до кін. XX ст. Висвітлення постатей, аналіз подій та коментарі до них відображають наукову позицію авторів. До кожної статті додається список використаних джерел та літератури.

«Історичні станиславівські оповіді Петра Гаврилишина і Романа Чорненького подібні на діаманти: тільки кілька майстерно доданих граней – і чітка кристалічна решітка самородного алмазу ловить усе доступне світло, спрямовуючи його просто у кришталик ока. І мають ту саму природу, що й вітаміни. Не знати, як їхня дрібка покращує якість життя. А вже для чого та якість – їх не обходить», – відгукується про книгу письменник Тарас Прохасько, який модеруватиме презентацію.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.