Франківський драмтеатр вирушає на гастролі із «Солодкою Дарусею»

Франківський драмтеатр вирушає у гастрольний тур «Театр у зоні доступу» до Сєвєродонецька та Чорнобиля, де покаже виставу «Солодка Даруся» за романом Марії Матіос, у постановці народного артиста України Ростислава Держипільського.

Як передає ukrinform.ua,про це повідомляє пресслужба театру в Фейсбуці.

“Ця поїздка дуже символічна для нас. Ми їдемо з «червоної» зони в зону, наближену до зони бойових дій, та у зону відчуження”, – повідомляє Франківський драмтеатр.

На Донбасі актори планують відвідати військову частину, зустрітися із захисниками. Зазначається, що у 2015 р. митці вже привозили у Сєверодонецьк виставу “Нація”. У Чорнобилі ж бувати ще не доводилося.

«У Чорнобилі ми не були. Але там не був ще жоден театр з часу вибуху на ЧАЕС у 1986 році. Тому це без перебільшення історична подія – напередодні 35-ї річниці з часу Чорнобильської катастрофи ми зіграємо для самопоселенців та співробітників зони відчуження. У Чорнобилі ми зможемо побувати завдяки партнерству з Державним агенством з управління зоною відчуження та Міжнародною громадською організацією «Центр ПРИП’ЯТЬ.ком»», – йдеться у повідомленні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Разом з акторами Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Франка у гастрольний тур «Театр у зоні доступу» вирушає і письменниця Марія Матіос.

Вже 3 березня на сцені Луганського обласного музично-драматичного театру у Сєвєродонецьку актори зіграють «Солодку Дарусю». У Чорнобилі її покажуть 5 березня. Українські військові зможуть побачити фрагменти драми-реквієму “Нація” 4 березня.

Фото: Франківський драмтеатр, Facebook

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.