Франкфуртський книжковий ярмарок цьогоріч відвідали 230 тисяч людей

Міжнародний книжковий ярмарок Frankfurter Buchmesse у Німеччині цього року відвідали 230 тисяч людей.

Про це повідомляє ukrinform.ua

За даними організаторів, 76-й ярмарок відвідали, зокрема, понад 115 тисяч фахівців зі 153 країн (у 2023 р. їх було 105 тисяч зі 130 держав) і приблизно стільки ж приватних відвідувачів (попереднього року було 110 тисяч). У заході брали участь понад 4300 експонентів, організовано понад 3300 подій, і ці показники також перевищують торішні.

На українському стенді було презентовано понад 300 книжок від 31 видавництва, відбулися різноманітні дискусії за участю українських авторів, перекладачів, критиків, журналістів, істориків, політиків тощо. Вони говорили про передумови і наслідки російсько-української війни, журналістику і книговидання під час війни; психологічну терапію, роль культури у формуванні етичних цінностей, пошук української ідентичності, деколонізацію та інші важливі теми.

Серед гостей була й відома американська публіцистка та письменниця Енн Епплбаум, якій в останній день роботи виставки вручили Премію миру німецької книготоргівлі за «глибокий аналіз комуністичних і посткомуністичних систем у Радянському Союзі та Росії.., механізмів, за допомогою яких автократи захоплюють владу та утримують свій контроль; … взаємодії між економікою та демократією, а також наслідків дезінформації та пропаганди для демократичних суспільств». Епплбаум, як зауважило журі, була однією з перших, хто попередив про потенційно насильницьку експансіоністську політику Володимира Путіна.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Російського національного павільйону на Frankfurter Buchmesse не було, однак росіяни все ж виставили кілька своїх книжок на окремих стендах.

Як повідомлялося, Франкфуртський книжковий ярмарок проходив 15 – 20 жовтня.

Фото: zdf.de