Франкфуртський ярмарок оголосив умови проведення і програму

Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив програму та умови проведення. Як повідомляє chytomo.com, їх оприлюднили на сайті ярмарку buchmesse.de

Більшість подій ярмарку проведуть на виставковому залі у Франкфурті, враховуючи протипандемічні обмеження та правила охорони праці, що діятимуть у жовтні. Виставкову частину доповнять онлайн- та гібридними подіями. Частину заходів програми проведуть у інших локаціях міста.

Задля безпеки всіх учасників, команда організатори розробили комплексний план заходів. Вхід на виставковий майданчик буде можливим лише за персональним квитком, але вхід дозволять лише після пред’явлення документа, що підтверджує, повну вакцинацію, або негативний результат тесту на covid-19. Розподіл відвідувачів по виставковому майданчику та дотримання вимог соціальної дистанції контролюватимуть за допомогою відеокамер. У залах залучатимуть додатковий персонал для дотримання всіх заходів безпеки. Інформація про ці заходи буде постійно оновлюватися на сайті ярмарку.

Сцену ярмарку встановлять у Фестхаллі, де відбудуться панельні дискусії та презентації під гаслом «Як ми хочемо жити? Наш період на майбутнє». Основну увагу приділять таким темам, як справедливість, стійкість, різноманіття, житло та умови праці освіта і цифровізація. Усі події зі сцени транслюватимуть у прямому ефірі на сайті ярмарку.

На участь у ярмарку зареєстрували представників 60 країн світу. Серед авторів, які підтвердили, участь у ярмарку Хелен Макдональд, Бюлент Джейлан, Колм Тобін, Йоганна Адоржан, Ельке Хайденрайх, Едгар Селдж, Аміната Туре та інші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У межах ярмарку відбудуться нагородження літературними та галузевими преміями. Церемонія вручення Німецької книжкової премії на 18 жовтня, у франкфуртській Ратуші, вручення Німецької книжкової торгової премії запланували на 24 жовтня, у церкві Святого Павла. Обидві події транслюватимуть у прямому ефірі. 20 жовтня, Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) у вперше вручить нагороду ABC International Excellence Award за доступність. Найкращу бізнес-книжку року відзначать 21 жовтня, у готелі Steigenberger Frankfurter Hof. Церемонія нагородження Німецької молодіжної літературної премії відбудеться 22 жовтня, у конгрес-центрі Messe Frankfurt.

Фестиваль Bookfest city відбуватиметься протягом усіх п’яти днів ярмарку в різних локаціях міста. В його програмі: автограф-сесії з авторами бестселерів, поетичні слеми, дегустації, концерти, вечірки, дискусійні панелі, майстер-класи інше.

На загальноміському фестивалі читання Open books Видавці з Німеччини, Австрії та Швейцарії представлять свої нові науково-популярні видання та фантастику. Також заплановано обговорення рекомендованого списку літератури, опублікованого мовником SWR, за участю кандидатів на Швейцарську книжкову премію, що відбудеться у Німецькій національній бібліотеці. У Ратуші Франкфурта впродовж 20-21 жовтня відбудеться марафон дитячого читання.

Виступ генерального директора ярмарку запланований на 20 жовтня. Увагу приділять топменеджменту провідних світових видавничих груп.

Продаж квитків для відвідувачів розпочнеться у серпні. Відкриття ярмарку для усіх охочих запланували на 22 жовтня. Продаватимуть книжки у дні, коли ярмарок буде доступним для усіх категорій відвідувачів.

 

Як відомо, Франкфуртський книжковий ярмарок цьогоріч запланований на 20-24 жовтня у гібридному форматі. Країна-почесний гість ярмарку − Канада.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.