Фракція «Слуга народу» заблокувала включення до порядку денного питання щодо відмови від «святкування Дня перемоги»

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Володимир В’ятрович повідомив, що пропрезидентська фракція “Слуга народу” заблокувала включення до порядку денного пропозиції скасувати святкування Дня перемоги 9 травня.

Про це Володимир В’ятрович написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами нардепа, сьогодні, 21 квітня, Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про дерадянізацію законодавства, завдяки якому припинено дію кількох сотень нормативних актів СРСР та УРСР.

Проте ухвалити законопроєкт № 7297 про відміну святкування Дня перемоги 9 травня та встановлення 8 травня Днем пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який напередодні внесли депутати майже всіх фракцій, не вдалось.

“Профільний комітет проголосував за підтримку цього проєкту за основу і в цілому. Однак з якихось незбагненних причин фракція “Слуга народу” заблокувала включення цього питання до порядку денного засідання. Попри позицію комітету і наполягання інших фракцій”, – написав народний обранець.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас, додав Володимир В’ятрович, Росія повних ходом готується святкувати 9 травня, зокрема й на тимчасово окупованих українських територіях. Більше того, наголосив нардеп від “ЄС”, на руїнах Маріуполя “загарбники обіцяють влаштувати цілий “карнавал побєди””.

Тому, резюмував В’ятрович, немає жодного поважного аргументу, чому Україна повинна й надалі святкувати День перемоги за радянськими традиціями і разом з російськими окупантами.

“Я сподіваюся, що здоровий глузд переможе, і український парламент у найближчі дні все ж ухвалить законопроєкт № 7297. І Україна разом з усіма європейськими народами відзначатиме 8 травня День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 9 травня – День Європи”, – написав депутат.