Формат інформаційного “Рамштайну” представить Україна на зустрічі міністрів культури країн G7, — Ткаченко

Українська культура та медіа потребують негайної фінансової допомоги. Її розмір оцінюється у 250 млн євро. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, повідомляє FREEДОМ.

Він наголосив, що допомога потрібна не лише тим українським медійникам, які працюють за кордоном, а й тим, хто залишився у країні.

Ткаченко зазначив, що фінансову підтримку у сфері культури та медіа з початку повномасштабної війни першими надали країни Східної Європи: Польща, Литва, Словаччина. Тому зараз важливо долучити до цього процесу Францію та Німеччину.

Міністр повідомив, що Україна отримала запевнення від німецької сторони, що найближчим часом Німеччина, яка головує у “Великій сімці” (G7), скликає зустріч міністрів культури та медіа.

“На зустрічі ми запропонуємо наше розуміння того, що ми вкладаємо в поняття “інформаційний “Рамштайн”. Це конкретний план дій, згідно з яким, з одного боку, — спільними зусиллями протидіяти російській пропаганді, а з іншого — мати ресурси для українських медійників — і телемарафону, і незалежних медіа, і онлайн-медіа”, — сказав Ткаченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Читайте також: Ніхто Достоєвського чи Толстого скасовувати не збирається: українську культуру в умовах війни обговорюємо з міністром Ткаченком

Нагадаємо, оборонна підтримка України координується форматом “Рамштайн”, до якого належать керівники оборонних відомств близько 50 країн. У липні міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся із закликом створити формат інформаційного “Рамштайну”, який координував би зусилля союзників та партнерів щодо протидії російській пропаганді.