Financial Times: “Онлайн і фізичні напади на журналістів кидають тінь на Зеленського”

Financial Times опублікувало статтю про тиск, стеження та фізичні погрози журналістам в Україні. Видання зазначає, що подібні події “кинули тінь на роботу Володимира Зеленського щодо захисту свободи ЗМІ”.

На статтю Financial Times звернув увагу нардеп Ярослав Железняк, передає Цензор.НЕТ.

Стаття Financial Times називається “Українські ЗМІ стали ціллю налаштованої за Зеленського “інфоармії”.

“Онлайн і фізичні напади на журналістів кидають тінь на правління президента”, – наголошує видання.

“Серія нападів і наклепницьких кампаній проти відомих українських журналістів кинула тінь на роботу Володимира Зеленського щодо захисту свободи ЗМІ. … Хоча раніше журналісти зазнавали онлайн-кампаній залякування та наклепницьких кампаній, останніми днями це переросло у переслідування в реальному житті”, – пише Financial Times.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Памʼятаєте що я писав який буде результат прослушки по Бігус та атаки на Ніколова? Так і сталося. Ось результат: стаття на головній Financial Times.

Текст просто жахливий для нас : тиск на журналістів, прослушка, корупція…

Молодці. Саме те висвітлення України, яке зараз нам потрібне. Особливо коли ми чекаємо голосувань в США та ЄС…

P.S. Я повторю- що люди, які відповідають за (неофіційну) медійну політику в ОП….мали давно шукати собі роботу в розділі “копірайтери на день” на OLX… І те, що вони досі займають свої місця зараз вже багато говорить не про них, а тих хто їх наймає”, – заявив Железняк.

Нагадаємо, напередодні у мережі з’явилося відео, на якому співробітники Bihus.Info нібито вживають наркотики на новорічному корпоративі. Засновник проєкту Денис Бігус зазначив, що на відео – частина команди, а саме оператори. Журналісти, за його словами, наркотики не вживали.

“Команда усвідомлює всю жесть ситуації. Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео — а саме вживанню заборонених речовин кількома нашими колегами”, – зазначили в команді.

Згодом Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року. А новорічний корпоратив став частиною операції силовиків.

Також раніше журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що 14 січня до його квартири ломилися невідомі чоловіки, які намагалися його залякати. В одному з анонімних Telegram-каналів “Карточный офис” (який пов’язують з Офісом Президента) було опубліковано пост із відео та фото з місця події.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що це є перешкоджанням журналістській діяльності.

У поліції Києва повідомили, що проводять перевірку за фактом погроз журналісту Ніколову.