Фільм за мотивами твору Муракамі отримав нагороду Каннського кінофестивалю

Фільм, в основу якого взяли оповідання Харукі Муракамі, отримав переміг в одній з номінацій Каннського кінофестивалю. Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться  на офіційному сайті фестивалю.

Японська стрічка «Веди мій автомобіль» («Drive my car») отримала перемогу в номінації «Кращий сценарій». Нагороду вручила британська режисерка і сценаристка Андреа Арнольд.

«Очевидно, що автор оповідання, Харукі Муракамі, надихнув на цей фільм. Я також хочу наголосити, що я писав цей сценарій не сам. Ое Такамаса − сценарист фільму, який постійно наполягає, що я писав. Я йому дуже вдячний. Це дуже довгий фільм, але було регулярне заохочення завершити цей проєкт. Я хотів би подякувати людям, які написали сценарій. Його добре зіграли актори, і я також хочу подякувати їм. Вони внесли великий внесок в успіх фільму», − розповів на церемонії вручення нагород фестивалю режисер фільму Рюсуке Хамагучі.

У стрічці йдеться про актора і режисера Юсуке. Через два роки після таємничого зникнення дружини він влаштовується на посаду директора кінофестивалю. Шукаючи водія, Юсуке звертається до свого механіка, який рекомендує 20-річну дівчину Місакі. Незважаючи на сумніви, між ними виникають особливі стосунки. З часом Юсуке проводить з Місакі час і вчиться стикатися з багатьма явищами у своєму житті, які він ігнорував.

 

Міжнародний Каннський кінофестиваль − престижний фестиваль кіно, який проводять у Франції з 1946 року. Традиційно відбувається у середині чи наприкінці травня. На ньому відбувається кінопрем’єри світового рівня та конкурсна програма.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Харукі Муракамі (1949) − відомий японський письменник, есеїст, романіст, перекладач-постмодерніст. Його твори перекладені більше ніж п’ятдесятьма мовами світу. Найвідоміші з них «Норвезький ліс», «1Q84», «Полювання на овець», «Кафка на пляжі». Фільм «Веди мою машину» став дев’ятою екранізацією творів Муракамі.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.