Фільм “Рутенія. Повернення Коду Нації” – дивитися онлайн

Дослідницький документальний фільм “Рутенія. Повернення Коду Нації” розказує історію народження унікального українського шрифту, який може стати новим брендом України.

В основі фільму – дослідження історика Олександра Босого, проєкт Дмитра Лісенбарта “Графіка Української мови” та авторський шрифт художника Василя Чебаника. Фільм розповідає про історію виникнення писемності в Європі та створення унікального українського шрифту Рутенія. Його тисячі років тому створили на Русі, яку раніше також називали Рутенією. Українська абетка мала оригінальні форми літер до 1710 року, тобто до введення так званого “гражданського шрифту” в результаті реформи Петра І. Відтоді ситуація змінилася.

Літери української абетки були елегантніші й виразніші. Це відрізняло рутенію від інших шрифтів. Зараз різниці між українським і російським шрифтами немає.

Документальний фільм “Рутенія. Повернення коду нації” розповідає про унікальну українську абетку. Презентували  не лише фільм, а й технологію безпечної кіно-презентації в умовах карантину.

“Рутенія. Повернення Коду Нації” дивитися онлайн

amazingukraine.pro

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал