Фільм про Тараса Шевченка назвали «Безславні кріпаки» і запустять у прокат 31 грудня

Дату старту прокату стрічки «Безславні кріпаки» продюсер Дмитро Мінзянов повідомив на засіданні Ради з державної підтримки кінематографії 20 листопада. Про це пише detector.media.

Члени Ради ухвалили рішення виділити на промо фільму 400 тис. грн. Відео засідання опубліковано на ютуб-сторінці Держкіно.

За словами Дмитра Мінзянова, якщо кінотеатри зачинять на новорічні свята через пандемію коронавірусу, прем’єра відбудеться в 2021 році після прокату стрічки про Джеймса Бонда «007: Не час помирати».

Також він розповів, що фільм «Безславні кріпаки» буде присвячено продюсеру Юрію Мінзянову, який пішов із життя 7 листопада цього року.

Нагадаємо, дія у стрічці відбувається в 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, самурай українського походження Акайо потрапляє на територію України. Він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, навчає того прийомам традиційних японських бойових мистецтв, разом герої починають боротися за свободу українського народу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У ролях: Роман Луцький, Сергій Стрельников, Яків Ткаченко, Ген Сето, Катерина Слюсар, Андрій Борис, Андрій Малинович.

Режисер та автор сценарію — Роман Перфільєв. Оператор — Дмитро Недря. Продюсери — Дмитро Мінзянов, Юрій Мінзянов.

Проєкт фільму став одним із переможців конкурсу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018 році та отримав державну фінансову підтримку 19,6 млн грн (загальний бюджет стрічки склав 27 млн грн).

Зйомки фільму проходили в Києві, Чигирині, Пирогові та завершилися у вересні 2019 року.

Виробництвом картини займалася компанія Kristi films за підтримки Star Media, Уряду України та Міністерства культури, молоді та спорту України.

Нагадаємо, фільм мав робочу назву «Тарас Шевченко. Останній самурай», але продюсери разом із дистриб’юторською компанією B&H Film Distribution прийняли рішення змінити її на  «Безславні кріпаки».

Репортаж зі знімального майданчику читайте тут. Інтерв’ю з режисером Романом Перфільєвим — тут.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.