Фільм про кримінальний Житомир вийде у світовий прокат

Про це повідомляє gazeta.ua.

— Вже підписали угоди з кінотеатрами 53 країн. І ця кількість зростає. У світі розраховуємо на 2,5 мільйона глядачів, — каже продюсер Віктор Сокуренко.

З актором Володимиром Горянським заснували кінокомпанію “Смарт муві”. Розпочинають зйомки кримінальної комедії “Одного разу в Житомирі”.

— Взагалі я думав про перший фільм у Харкові, — продовжує Сокуренко. — Показали проєкт їхній міськадміністрації, щоб заручитися підтримкою місцевої влади й бізнесу. Але хлопці з Житомира виявилися спритніші. Львів взагалі відморозився. В них із туризмом і так все гаразд.

Житомир цікавий. Є гарні місця, заклади, де можна посидіти. Наш внутрішній турист, окрім Львова, знає хіба що Кам’янець-Подільський та Одесу. Інші міста теж треба просувати. Чому культову британську стрічку “Залягти на дно у Брюгге” наводжу як приклад? Тому що це чудове бельгійське місто пережило бум відвідуваності саме після того, як режисер Мартін Макдона зняв там фільм. Тобто схема робоча, чому не користуватися.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Не можу сказати, що Житомир вибухне від напливу туристів. Але впевнений, після виходу картини багато хто зверне увагу. Я туди їжджу часто. Нам важливо, аби фільм не просто став якісний і зібрав грошей. Це має стимулювати місцеву владу, щоб постійно доводити Житомир до ладу й робити його дедалі привабливішим. Вони вже на пів шляху до цього. Облаштували непоганий аеропорт, який ми теж зніматимемо.

Яким Житомир постане у фільмі?

— Це буде кримінальне місто. Але при цьому з хорошими краєвидами. До речі, я справді вважав його бандитським. Бо під час Майдану тітушок саме з Житомира й Білої Церкви привозили в Київ. Насправді це тому, що місцеві дрібні злочинці-спортсмени, які такими речами займаються, дешевші, ніж столичні.

За сюжетом, приїжджає людина, яка може вирішити будь-яке питання, не гребуючи методами. До таких міст, як Житомир, цей столичний рішала ставиться зверхньо. А виявляється, що тут є крутіші за нього хлопці. Розрулити проблему нахрапом не вийде.

У фільмі зніматимуться Остап і Дмитро Ступка, Олексій Вертинський, Володимир Горянський.

Із Голлівуда приїде Ілля Волох. Колишній киянин на початку 1990-х виїхав до США. Зараз він один із найуспішніших акторів-імігрантів. У нього в Лос-Анджелесі своя студія дубляжу. Це дозволить нашим стрічкам одразу мати англомовну версію для міжнародного прокату.

Тренуватиме акторів житомирянка Юлія Єлістратова — чемпіонка світу з тріатлону.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.