Фільм “Пекельна хоругва, або Різдво козацьке” – дивитися онлайн

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке — український художній фільм-казка 2019 року, режисера Міши Кострова. Сценарій до фільму базується на казці Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Про це повідомляє amazingukraine.pro.

У сюжеті фантазійно поєднані ангели і чорти, рай і пекло, домовики і ворожки, а також підземелля, показуючи глядачеві розмаїту нечисть з давніх українських сказань та легенд. У цьому світі все балансує між світлом і темрявою. У цій казці герої потрапляють у часи Запорізької Січі — вольності українських козаків, які відчайдушно і сміливо захищали рідну Україну-Гетьманщину та не боялися ні чортів, ні смерті, були сміливими і мужніми.

Паралельно у фільмі розкривається тема цінностей на прикладі української родини, де головні герої козак Михтод та його дружина Одарка, виховували сина — молодого козака Семена (Григорій Бакланов). Як батьківська підтримка і віра та материнська любов дають людині силу і наснагу для вирішення життєвих негараздів. За сюжетом, головний персонаж — козак Семен потрапив у пастку до рук чорта, котрий хотів його обдурити і вбити. Втім, він не втратив надії і віри в те, що вибереться з лап нечистої сили.

Картину фільмували на Київщині й у деяких місцях столиці, передусім у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові. Підземний світ творили у знімальному павільйоні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм знімався в Україні, починаючи з березня 2018 року. Знімальний період завершився ще влітку 2018 року.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.