Фільм Одеської кіностудії покажуть в 600 кінотеатрах Туреччини

У Туреччині з 1-го жовтня виходить у прокат фільм, який знімала Одеська кіностудія. Про це повідомляє culturemeter.od.ua. Йдеться про стрічку «Фортеця Хаджибей». Показ відбудеться в 600 кінотеатрах по всій країні. Це перша за історію сучасного українського кінематографу кінострічка, яку покажуть в турецькому прокаті, зазначає голова правління ПрАТ «Одеська кіностудія» і генеральний продюсер фільму Андрій Осипов.

Події історичної пригодницької стрічки «Фортеця Хаджибей» відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор’я, кінець ХVIII століття. Османська Порта і Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор’я. Тримається остання фортеця – Хаджибей.

Козаки-задунайців посилають козака Андрія доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб звільнити з полону коменданта і врятувати його дочка Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти зрадника, який господарює в фортеці.

Спеціально для зйомок фільму на території Одеської кіностудії побудували турецький дворик і таверну. Зйомки ключових сцен фільму проводили на території Білгород-Дністровської фортеці.

Фільм знятий Одеською кіностудією за підтримки Державного агентства України з питань кіно в копродукції з Грузією (Georgian International Film) і Туреччиною (AISI film). Українськими співпродюсерами стрічки стали Національна кіностудія ім. О.Довженка, Тернопільська кінокомісія і кінокомпанія «ІнсайтМедіа».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Режисером картини виступив Костянтин Коновалов, сценарій Євгена Тимошенка, Костянтина Коновалова за участю Мірзи Давітая. Ролі у фільмі виконали українські та турецькі актори. В Україні прокат почнеться пізніше на 2 тижні – 15 жовтня.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.