Фільм “1944. Депортація” здобув головну премію на фестивалі в Туреччині

Стрічка «1944. Депортація» про долю кримських татар здобула головну премію на міжнародному кінофестивалі в Туреччині в секції міжнародних документальних фільмів.

Про це у Facebook повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

«Пишаюсь людьми, які «оживили» історію мого народу в спогадах прекрасних та сильних людей, що пережили депортацію… Фільм «1944. Депортація» отримав головну премію на міжнародному фестивалі кіно в Туреччині – Antakya 8th International Film Festival – в секції міжнародних документальних фільмів.», – написала Джапарова, побажавши всім творцям стрічки нових перемог та звершень.

Перша заступниця глави МЗС нагадала, що прем’єра фільму «1944. Депортація» відбулась у Києві 18 травня 2019 року.  Його було створено Fresh Production Group на замовлення МІП.

«Героями фільму сталі ті, хто засвідчив найбільшу трагедію мого народу – депортацію, яка унесла життя половини кримських татар, що жили в Криму та яких по-звірячому вивезли до Середньої Азії в нелюдських умовах», – зазначила вона.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фото Артема Сліпачука / «День»

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.