ФБР вибачилося за публікацію «Протоколу сіонських мудреців»

Йдеться про фіктивний «Протокол сіонських мудреців», посилання на текст якого  з’явилося в Twitter архівної служби ФБР. Відомство вибачилося, вказавши, що запис був опублікований в соцмережі автоматично, і видалило пост, але не відразу. Про це повідомляє.

ФБР вибачилося за публікацію в Twitter архівної служби відомства FBI Records Vault посилання на файл з «Протоколом сіонських мудреців» – фіктивним антисемітським документом, в якому викладаються плани євреїв захопити владу в усьому світі і знищити християнські цінності.

У відомстві заявили, що деякі публікації в цей обліковий запис з’являються автоматично, після того як документи оприлюднять на сайті ФБР за законом про свободу інформації, передає The Washington Post (WP).

Зараз цей пост видалений, але, як зазначає WP, ще деякий час після публікації вибачень він був доступний для користувачів і набрав більше 16 тис. ретвітів. Через це користувачі Twitter розкритикували відомство, зазначивши, що публікація посилання на документ без супроводу будь-яких коментарів лише підсилює антисемітські настрої.

Антидефамаційна ліга (правозахисна організація, що протистоїть антисемітизму) засудила ФБР, зазначивши, що отримала скарги від тих, хто постраждав через «безвідповідальність, з якою був опублікований цей документ».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За посиланням, яке з’явилося в Twitter ФБР, документ був доступний цілком, там також утримувалися звіти відомства про нього і звіт судового комітету сенату за 1964 рік, який визнав текст брошури «сфабрикованими» і «грубою і порочною дурницею».