Етнопроєкт «Баба Єлька» записав понад 700 українських пісень

Етнографічний проєкт “Баба Єлька” наразі записав понад 700 українських пісень та знаходиться у центрі уваги не тільки в Україні, а й за кордоном.

Про це у Фейсбуці поінформувала віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Укрінформ.

“На сьогодні проєкт «Баба Єлька» здійснив вже більш ніж 70 експедицій, записав понад 700 українських пісень та знаходиться у центрі уваги не тільки на батьківщині, а й за кордоном”, – написала вона.

Стефанішина зазначила, що у межах проєкту “Баба Єлька” волонтери Світлана Буланова та Світлана Листюк збирають та зберігають фольклор Кіровоградщини.

“Разом з командою вони прагнуть довести: цей край – не “дике поле”, а багатий на культурну спадщину регіон України”, – поінформувала Стефанішина.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також вона виклала відео “Цінності через історії”, в якому розповідається, як виникла ідея створення проєкту “Баба Єлька”.

Цей проєкт здійснено організацією Internews Ukraine та проєктом UkraineWorld за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” у співпраці із Офісом віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та проєктом ЄС Association4U.

Як повідомляв Укрінформ, інформаційна кампанія EUКраїна розповідає про 6 базових європейських цінностей, розкриває практичний зміст євроінтеграції і ті переваги та можливості, які з’являються в житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС.

Фото: Баба Єлька, Фейсбук

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.