Етномузей із козацьким колоритом споруджують у Миргороді

Музей просто неба під назвою “Козацький стан”, який відтворює побут українських лицарів, невдовзі з’явиться у Миргороді.

Відповідний фотозвіт оприлюднила пресслужба на сайті органу місцевого самоврядування, інформує bastion.tv.

Зазначається, що майбутній етнографічний комплекс складатиметься з окремих дерев’яних будівель і допоміжних об’єктів, притаманних козацькій добі (тобто, XVI-XVIII століттям – прим. ред.).

«За вже змонтованою огорожею облаштовано козацьку світлицю, каплицю, оглядову вежу, збудовано курені та встановлено 4 редути з дерев’яним покриттям, 4 гармати, а також 3 флагштоки. Планується встановити ще 2 муляжні гармати з редутами, колодязь із журавлем і козацьку комору. Роботи по облаштуванню виставки ще повністю не завершені; із запланованого нині виконано 75% робіт. Об’єкт знаходиться у центрі міста і має на меті відтворення  козацького стану з відповідною атрибутикою», – зазначили у Миргородській міській раді.

Варто зауважити, що ідея створення етномузею просто неба належить переможцю Громадського бюджету у 2017 році Миколі Коваленкові; його патріотичну ініціативу наразі реалізують у межах програми “Місто активних громадян”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.