Ердоган подав до суду на грецьку газету

Послу Греції у Туреччині вручили ноту протесту.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган подав у прокуратуру Анкари скаргу газету “Демократія”, яка виходить у Греції. 18 вересня видання вийшло із заголовком, в якому у нецензурній формі турецького лідера посилали за відомою адресою, пише newsru.co.il.

Тема була надрукована турецькою мовою в повній формі і перекладена англійською – із зірочками. Як зазначає сайт Oriental Express, на який посилається lenta.ua, в позові зазначається, що публікація свідчить про занепад моралі, який торкнувся широких верств грецького суспільства.

Уряд Греції виступив з офіційним засудженням образи глави держави. Проте, грецького посла в Анкарі викликали в міністерство закордонних справ Туреччини та вручили ноту протесту.

Відносини між двома державами різко загострилися через розпочатуТуреччиною розвідку родовищ газу в морських зонах Греції і Кіпру. Ердоган стверджує, що родовища належать невизнаній республіці Північного Кіпру.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомлялося, спроби Туреччини провести дослідження у східному Середземномор’ї, неподалік від острова Кастеллорізо, призвели до значної напруженості у відносинах з Грецією, яка вважає, що ця територія входить до її континентальний шельф. Туреччина називає претензії Греції необгрунтованими і планує продовжити дослідження.

Також президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність воювати з сусідами в трьох морях.

Довідка Lenta.UA:

Після перевороту в Греції і вторгнення турецьких військ в 1974 році острів Кіпр залишається розділеним за етнічним принципом на турецький північ і грецький південь.

Північний Кіпр оголосив про свою незалежність в 1983 році, з тих пір ця частина острова називається Турецькою Республікою Північного Кіпру. Жодна країна в світі (крім Туреччини, чиї війська перебувають там до сих пір, називаючись миротворчими) не визнає цю державу.

Фото: Реджеп Ердоган, newsru.co.il

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.